Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Harlı Ateş

Bir besinin yüzey kısmını hemen mühürlemek veya yüzeyin kabuklaşıp pıhtılaşmasını sağlamak için yapılan işleme denir. Bu işlem kızgın yağda veya kaynayan sıvı içerisinde veya ızgarada yapılır. Böylece besinin sıvısı içeride hapsolur. Bu durum lezzeti etkiler.