Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Harmanlama

Kendi etrafında dönmek yada döndürmek anlamında kullanılır. Sıvı ve katı haldeki maddelerin birbiri içinde karıştırılması işlemine de harmanlama denir. Ya da varolan parçaları birleştirip bir bütün oluşturmak, varolanları eşit şekilde karıştırmak, dengelemek anlamına da gelir. İri parçalar halinde birbirinden farklı olan yiyecekleri yavaş yavaş, döndürerek karıştırmak için de kullanılır. Örneğin; salatanın harmanlanmasından farklı malzemlerin elle veya uygun bir kaşık ile eşit dağılım için karıştırılması ve salataya eklenen yağ, sirke, limon suyu gibi malzemelerin de eşit olarak karıştırılması gerekir. Benzer şekilde farklı meyvelerden elde edilmiş suların da harmanlanması ile elde edilen içecekler olabilir. Meyve salatalarında meyvelerin ezilmeden karıştırılması ve birbirine eklenmesi örnek olarak verilebilir.