Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Havasını Almak

Reçel, turşu, salça, konserve gibi vakumlanmış cam kavanozların kapağının kolay açılması için kenarından bıçak ucuyla havasını alma işlemi veya, krem karamel gibi ters çevirilerek sunulan bazı tatlıların rahatça kalıptan çıkması için yine bıçak ucu ile tatlıya veya gıdaya zarar vermeden ters çevirme işlemi sırasında havasını alma işlemine verilen ad. Ayrıca, düdüklüde pişirme yaparken tencerinin düdük kısmının açık olup, yiyecek kaynara çıktıktan sonra bir süre bektilerek tencere içindeki havanın boşalması ve daha sonra düdüğün kapatılarak ocağın kısılması ve süre kontrolü ile pişirmeye devam edilmesidir. Düdük açıkken havanın çıkıp çıkmadığı bir süre kontrol edilmelidir.