Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Havlıcan

Kök sapları baharat olarak kullanılan, zencefilgiller familyasından çok yıllık bitkidir. Anavatanı Hindistan ve Güneydoğu Asya’dır. Kökleri ve toprak altı gövdesi kurutularak baharat olarak kullanılır. Acımsı bir lezzeti vardır. Çorba, et yemekleri  ve sulu sebze yemeklerinde lezzet arttırıcı olarak kullanılır.