Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Havuç

Salatası, turşusu, zeytinyağlı yemeği, yoğurtlu, yoğurtsuz mezesi ve garnitür olarak kullanılması başta olmak üzere kökünden sebze ve meyve gibi yararlanılır. Dal, çiçek ve tohumlarından tıbbi amaçlı yararlanılır. Maydanozgiller familyasından, koni biçimindeki etli, kökü için sebze olarak yetiştirilen, iki yıllık otsu bir kültür bitkisidir. Türkçe'de yörelere göre gelinparmağı, pürçüklü, balkamış, deper otu, yerebatan, yer otu, yerekaçan, kızıl ot gibi değişik isimlerle kullanılır. Akdeniz ülkelerinde, Afrika'da, Avustralya'da, Yeni Zelanda'da ve Amerika'da çok yaygın olan bir sebzedir. Havuç, A vitamini bakımından çok zengindir. Aynı zamanda diğer vitamin ve besin maddelerine de sahiptir. Havuca rengini karoten verir. Turuncu, mor, beyaz, sarı gibi birçok değişik renklerde havuçlar vardır.