Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Hindi

Günümüzde eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl'ın başlarında Avrupa'ya getirilmiştir. Hindinin iki türü vardır. Biri Doğu ve Güney Amerika kökenli bir tür olup,1 metre kadar büyür. Diğer tür Meksika Yucatan menşeili olup belirgin bir şekilde daha küçüktür. Mutfaklarda çeşitli biçimlerde etinden yararlanılır. Hindi dolması, bütün hindi kızartması gibi yemeklerin yanı sıra tavuk eti ile yapılan birçok yemek hindi eti ile de yapılmaktadır.