Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Hindistan Cevizi

Palmiyegiller familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen ağaç. Meyvesinin dışı sert kabuk ve lifle kaplanmış olup içi beyaz ve kendine özel lezzet ve aromada, oldukça besleyici bir etli kısıma sahiptir. Ayrıca meyvenin orta kısmında güzel aromalı bir sıvı da vardır. Bu sıvıya Hindistan Cevizi sütü denir. İçecek olarak doğrudan tüketildiği gibi, tatlılarda, dondurmalarda kullanılır. Etli kısmı çeşitli iriliklerde çentilir, rendelenerek ve kurutularak her türlü tatlıda lezzet verici olarak ve süsüleme malzemesi olarak kullanılır. Hindistan Cevizi yüksek oranda besleyici yağ içerir. Bu yağ kolay sindirildiği için mutfaklarda kulanılır. Tereyağına çok benzer. Hindistan cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir. Ayrıca bu yağdan ve aromasından kozmetik endüstirisi de yararlanmaktadır.