Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Hurma

Hurma; palmiye türü bir ağaç ve onun meyvesine verilen isimdir. Sıcağı, güneşi sever, soğuktan hoşlanmaz. Türkiye'de Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde yetişir. Meyvesi, folik asit, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, demir ve sodyum mineralleri ile meyve şekeri açısından zengin bir besindir. Olgunlaşan meyveleri taze tüketildiği gibi daha çok kurutularak tüketilir. Ramazan'da geleneksel olarak oruç açmak için iftariyelikler arasında yer alır. Ayrıca şekerleme yapımında ve pastanecilikte yararlanılır.