Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Hızlı Soğutma

Taze, pişmiş veya yarı pişmiş olarak saklanacak olan gıdaların tazeliğini yitirmeden olabildiğince hızlı bir şekilde saklama şartlarına getirilmesidir. Böylece bakteri üremesi ve zararlıların gelişmesine hızlı bir şekilde engel olunur ve ürünlerin saklama ömrü uzatılır. Ev mutfağında bu gıdalar bulundukları kaplar ile birlikte buzlu su içerisine oturtularak soğutulurlar. Endüstiriyel anlamada daha büyük miktarlardaki ürünler ise hızlı soğutma odalarında ön soğutma işleminden geçip şoklama için hazır hale getirilirler.