Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Izgara

Üzerine et, balık, köfte, sebze gibi yiyeceklerin sıralanabildiği, alttaki ısı sağlayıcı (kömür, odun veya elektirikli ısı sağlayıcı olabilir.) ile gıdalar arasında belli bir mesafe sağlamaya yarayan metal çubuklardan yapılmış, parmaklık, kafes ya da ağ biçimindeki pişirme aracı. En eski modeli dört ayaklıdır. Şimdilerde menteşe ile birbirine bağlı 2 eşit paçadan oluşan çift yönlü olanları, saplı olanları, tel veya demirden, döküm malzemelerinden yapılmış olan çeşitleri vardır. Büyüklük, şekil ve malzeme; kullanılacak yer, ocak ve diğer ekipmanlara uyum açısından çeşitlilik gösterir. Sac veya döküm plaka olanları da vardır, bunlar doğrudan alevli ocak üzerinde de kullanılırlar. Fırın ızgaralarında ise ısıtıcı unsurların fırının üst tavanına yerleştirilmesi sonucunda gıdaya yukardan ısı verilerek pişirme sağlanır.