Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Izgara Altlığı

Ölçüleri kullanıldığı fırının kızaklarına uygun olan, ızgara tellerin altına konan, böylece; üzerinde pişen et, balık veya sebzelerin sularının, eriyen yağların, taşan hamur parçalarının  toplandığı tabla, ince kenarlı veya kenarlıksız tepsi. Benzer şekilde pastanelerde, çikolata yapımında, kurabiyeleri soslamak veya glazürlemek sırasında da ızgara teli altına konur.