Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Izgara Yapma

Bir gıdayı doğrudan ızgara teli veya tablası aracılığı ile pişirme yöntemi. Bu işlem sırasında besinin dış kısmı hızla sertleşerek kabuklaşır, (mühürleme) böylece besleyici özsu hapsolur ve gıdanın lezzeti korunur. Besinler ızgaraya konulmadan önce sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı ile yağlanırlar. Sebzelerin ve etlerin üzerinde ızgaraya temas eden yüzeylerinde yer yer kahverengi desenler oluşur (kadriye). Tam pişmiş et için et önce harlı ateşe tabi tutulur daha sonra ısının gücü azaltılır ve daha yavaş pişirilmeye alınır.