Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Jöle

Jelleştirici bir madde eklenerek meyve püresi veya meyve suyu ile hazırlanır. Tatlı olarak kullanıldığı gibi, pasta ve tartlarda da kullanılır. Parlaklık verir, meyvelerin kararmasını önler. Genellikle meyve özünden üretilen toz halindeki gıda maddesi. Sıcak su ile karıştırılarak kullanılır. Kendi kendine kıvam alır ve donar. Meyve suyunun şekerle kaynatılmasıyla istenilen yoğunlukta elde edilmiş şekerleme. Et suyunun soğuduktan sonra gevşek ve esnek bir kıvam almış durumu.