Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Kabak

Kabakgiller familyasına ait bir sebzedir. Meyveleri sebze olarak tüketilen otsu bir bitkidir. Az kalorilidir. Liflli ve suludur, hafiftir, tüketilmesi kolaydır. Graten, mücver, kızartma, oturtma, musakka, dolma gibi bir çok yemeği yapılır. Garnitür olarak, meze ve salatalarda kullanılır, püresi yapılır. Çiçeklerinden de dolma yapılır. Beyaz ve soluk yeşil olan, açık yeşil renkli olan, yeşil, koyu yeşil, sarı, çizgili, alazlı gri gibi renklerine göre veya uzun, kısa, küçük, tombul gibi şekillerine göre birçok çeşidi vardır. Ayrıca lif kabağı denilen bir çeşitten banyo lifi, su kabağından çeşitli su taşıma aparatları ve süs objeleri yapılabilir. Anadolu'daki bazı büyük boy olanlardan nohutlu salçalı yemek ve reçel pişirilir. Ayrıca balkabağı ve kestane kabağından da tatlılar hazırlanır. Sakız kabağı, asma kabağı, helvacı kabağı, bal kabağı, kestane kabağı, su kabağı olarak da anılırlar.