Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Kadayıf

Ana malzemesi un ve şekerli şerbet olan geleneksel Türk mutfağına özgü, farklı çeşitleri olan şuruplu veya şerbetli tatlı. Tel kadayıf, yassı kadayıf, ekmek kadayıfı, taş kadayıf ve künefe gibi çeşitleri bulunur. En yaygın olanı tel kadayıf olup yarı pişmiş olarak satılır, evlerde arasına çeviz, fıstık, badem, fındık kırığı konup fırınlanır; daha sonra üzerine şerbet dökülür. Arzuya göre kaymak eklenerek servis edilir. Künefe Güneydoğu Anadolu'ya özgüdür. Sade yağa bulanmış çok ince tel kadayıf arasına tuzsuz koyun peyniri konup pişirilir ve en sonunda şerbetlenip ılık tüketilir. Ekmek kadayıfı daha farklıdır, özel pişirilmiş ve sertleşmiş ekmek karamelize edilmiş şekerli su içerisinde yumuşatılır ve ocak üzerinde bu ekmeğe çektirilir, soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir. Yassı kadayıf ve taş kadayıf çok az ön pişirilme yapılmış olarak satılır. Arasına ceviz konulup yarım ay şeklinde katlanır, yumurta sarısına bulanıp yağda kızartıldıktan sonra soğuk şerbete atılarak tatlandırılır.