Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Karambola

Bodur çalı görünümünde çok yıllık bir bitki olup 20-25 cm yüksekliğindedir. Güçlü bir kokusu vardır. Başta çorbalar olmak üzere yemeklere aroma vermek amacı ile kullanılır. Çörtük otu, Rumeli geleneğindeki ve özellikle Türkiye'nin batı bölgelerinde hazırlanan tarhanaların yapımında kullanılan bir ottur. Tarhana otu olarak da anılır.