Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Karamela

Pişirilerek karamelleştirilen şekerden elde edilen, içerisine süt tozu, tereyağ, krema, bitkisel yağlar, kakao, kahve, vanilya, fındık katılan daha çok kare şekline olan bonbon. Yumuşak veya sert, fudge, hopje, toffe gibi farklı isimlerde olması, karemelanın bileşimine, pişme seviyesine, son ürünün biçimine, aromasına bağlıdır. Karemelaya asıl lezzeti veren madde süttür.