Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Karamelize/ Karamelleştirme

Şekeri hafif ateş üzerinde tutarak karamele dönüştürme. Aynı zamanda üzerine hafif şeker dökülmüş bir hamur işini renk vermek amacıyla ızgarada kızartmak anlamına da gelir (örneğin Creme Brule). Sebzeler ve meyveler için de kullanılan bir tabirdir. Bazı uygun sebzeler ve meyveler az miktarda şeker ve tereyağ ile karemelleştirilebilirler. Yanı sıra karamel rengi, görünümü veya lezzeti andıran işlemler için de kullanılan bir deyimdir. Örneğin; kuru soğan kabuğu soyulmadan ortadan ikiye kesilip tencerede, ısıyla karamelleştirilebilir. Az miktarda su katılarak hazırlanan bu sos, et yemeklerinin pişirilmesi sırasında kullanılabilir.