Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Kayısı Kaplama /kayısı Jölesi

Sarı şeffaf pasta turta parlatıcısı. Kurabiye, kek, pasta gibi tatlıların yüzeyine parlak bir görünüm vermek için süzgeçten geçirilen kaplama. Böylece tatlının üzeri kurumaz ve parlak olur. Bu işlem bazen ara katmanlar için de uygulanır. Örneğin; iki kurabiyenin birbirine yapıştırılması veya kekin ara katmanının nemli tutulması için.