Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Közleme

Odun kömürü ateşi üzerinde ateş köz veya kor hale döndüğünde pişirme yapmak. Düşük ısıda uzun ve yavaş pişecek yemekler için uygundur veya patlıcan, biber, patates gibi yiyeceklerin kor ateş üzerindeki bir ızgara teli üzerinde çevrilerek pişirilmesine de denir. Bu tür yiyecekler bazen gazlı ocakların alevlerinde de közlenirler. Ayrıca bu deyim ızgara et için de kullanılır.