Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Krem Şanti

Turta, tart, tartolet, cupcake, muffin ve pasta süslemelerinde, meyve salatalarında, sıcak içeceklerin üstünde kullanılan şekerli, köpüksü, hafif yapılı bir kremadır. Süt kreması, şeker ve vanilyadan oluşmaktadır. Krema yoğunlaşana kadar mikser ile çırpılır, üzerine şeker ve vanilya eklenip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edilir. Krema sertleştiği anda çırpma durdurulur. Bu işlemler sırasında malzemelerin ve kullanılacak ekipmanın soğuk olması gerekir.