Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Krem Patiseri

Pastacı kreması olarak da tanınır. Taze meyveli tartlarda, milföy pastada ve yaş pasta arasında,  profiterolün veya eklerin içine dolgu olarak kullanılabilecek çok amaçlı bir kremadır. Bu kremanın temelini süt ve yumurta sarısı oluşturur. Un veya nişasta veya un ve nişastanın beraber kullanıldığı farklı tarifler olabilir. Şeker ve vanilya da lezzet ve kıvam için gerekli olan malzemelerdir. Tereyağ ise hem lezzet hem de parlaklık verir. Dolgu amaçlı bir kremadır. Genellikle rengi beyazdan sarıya doğru kırılmıştır.