Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Kremalama

Çorba, sos veya tencere yemeklerini koyulaştırmak ve lezzet vermek için süt kreması ekleme işlemi. Bu işlemde malzeme sıcak ise kesilmeyi önlemek için krema ayrı bir kap içinde hafifçe çırpılır, üzerine sos, çorba veya yemeğin suyundan bir miktar eklenerek yavaşça karıştırılıp solüsyon haline getirildikten sonra düşük ateş üzerinde pişmeye devam eden yemeğe yavaş yavaş ip gibi akıtılarak ve bir yandan da karıştırılarak eklenir. Yemek hafifçe karıştırılmaya devam edilerek kısa bir süre daha pişirilir. Pişirme işlemi kremalamadan sonra çok uzun tutulmaz. İkinci bir anlamı da çırpılmış krema, krem şanti, pastacı kreması gibi kremalar ile pastaları, eklerleri kaplamak, doldurmak, krema ile işlem yapmak anlamına gelir.