Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Krep

Tavada veya kendine has özel tavası içerisinde, ocak üzerinde tek tek pişirilen ağırlıklı olarak Fransız mutfağına ait özellikler taşıyan hafif, esnek, az şekerli, tuzlu veya nötr lezzette olan, çeşitli yan besinler ile tüketilen ince hamur işi. Krepler baz hamur işi olarak kullanılırlar. Bir krep ne kadar ince dökülmüşse o kadar kıymetli sayılır. İçleri Beşamel sos benzeri soslar ve çeşitli iç malzemler ile doldurulabilir ve dürüm yapılır gibi sarılıp kısa süre çeşitli peynir rendeleri ile fırınlanabilirler. İç malzemeler kıyma, tavuk eti gibi etler, ıspanak, mantar ve birçok sebzeden oluşabilir. Ayrıca tatlı soslar, reçeller ve bal ile de servis edilebilirler.