Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Kulkas

Gölevez olarak da bilinir. Yumru kök bitkidir. Büyük yaprakları vardır. Mutfaklarda; haşlama, kurutma, kızartma, öğütme, rendeleme, fırınlama gibi özel pişirme usulleri geliştirilmiştir. Kuru fasulye veya nohut, et ile haşlanarak yemeği yapılmaktadır. Yaprak ve saplarından çorba, sarma gibi yemekler yapılmaktadır. Yumrudan suda pişme esnasında bamyadaki gibi musilaj madde salgılanmaktadır. Bunu önlemek için pişirme esnasında limon sıkılması gerekir.