Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Kum Midyesi

Özellikle Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Deniz'indeki kumlu zeminlerde 20-25 metre derinliklerde yaşarlar, ülkemizde 1987 yılında ilk defa avlanmaya başlanan grimsi ve beyaz renkli ve yatay çizgileri olan bir kum midyesinin kabuğu açıldığında iç renginin beyaz olduğu görülür. Başta makarnalarda ve deniz ürünlü pilavlarda olmak üzere çorbası, sotesi, haşlaması yapılarak tüketilir. Kullanmadan önce suda bekletip daha sonra iyice temizlemek gerekir.