Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Kızartma Harcı/ Hamuru

Un, yumurta sarısı, bira veya maden suyu, zeytinyağı, tuz ve çırpılmış yumurta akı ile hazırlanan boza kıvamındaki hamura sebze dilimleri, kalamar, balık gibi deniz ürünleri daldırılıp çıkartılarak üzerlerinin bu hamur ile kaplanması sağlanır ve kızgın yağda pişirilirler. Böylece sebzeler veya deniz ürünleri direkt kızgın yağ ile temas etmeden pişerler hem de lezzetli olurlar. Ayrıca Japon mutfağında da bu yönteme benzeyen iyice soğutulmuş malzemeler ile hazırlanmış hem lezzet veren, hem pufidik kabarma sağlayan "Tempura" yöntemi vardır.