Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Lahana

Turpgiller familyasından olan bu sebzenin beyaz, kırmızı, kara, topbaş, alabaş, brüksel lahanası, karanabahar brokoli, tarla şalgamı, çin lahanası gibi birçok çeşidi vardır. Çorbası, zeytinyağlı veya etli sarması, turşusu, salatası; kapuska denilen yemeği başta olmak üzere çok amaçlı kullanılır. C vitamini açısından zengindir. Dayanıklı bir sebzedir. Ağırlıklı olarak soğuk bölgelerde yetişir. Göbekli yaprakları haşlanarak ve çiğ olarak yenebilir. İçinde bol mineraller: kükürt, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum bulunur.