Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Laktoz

Sütte bulunan, sütün buharlaşmasıyla kristal durumunda toplanan şeker, süt şekeri. Laktoz, doğada yalnız sütte bulunan süt şekeri de denilen bir disakkarittir. Sütün en önemli karbonhidratıdır. Sütün aromasında önemli bir payı bulunmaktadır.