Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Limon Tuzu

Limon tuzu, anti oksidan etkisini arttırdığı için yiyeceklerin daha taze kalmasını sağlayan bir tuzdur. Mutfaklarda kullanılan limon tuzu aslında sitrik asit olarak bilinir. Toplumda limon tuzu olarak bilinen kimyasal sitrik asit renksiz ve kristal yapılı organik bir bileşiktir. Çoğu meyve ve sebzede doğal olarak bulunan başlıca organik asitlerden biridir. Meyve ve sebzelere ekşi tadını veren bu asit özellikle narenciyelerde (sitrus) bulunduğu için sitrik asit adı verilmiştir. Hazır gıdalarda koruyucu ve raf ömrü uzatıcı olarak kullanılır. Sitrik asit meyve suları ve meşrubatlar başta olmak üzere mayalı ürünlerde, bira, şarap, peynir, bisküvi, lokum, kek, dondurma, reçel ve marmelatlar, jöle, dondurulmuş patates ve balık, hazır çorbalar, salçalar ve konservelerde kullanılır. Şurup ve şerbetlerin şekerleşmesini önlemeye yarar.