Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Maya

Besinlerin mayalanması için kullanılan madde. Tek hücreli organizma. "Mayalanma" olayına sebep olan bu tek hücreli mantarlar "maya" diye tanımlanırlar. Mayalar gözle görülemeyecek kadar küçük tek hücreli yapıya sahiptir. Bazı hallerde gruplar halinde bulunurlar. Bazen de tomurcuklanıp bölünür, böylelikle çoğalırlar.