Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Melas

Şeker kamışı veya şekerpancarı çökeltisidir. Sarımsı, akıcı, yoğun bir yapıda olup kristalize olmaz. Melas çıkarma birkaç partide gerçekleşir. İlk partilerde çıkanların şeker oranları daha yüksek ve renkleri açıktır, sonlara doğru renk koyulaşır, besin değeri artar ve tat acılaşır. Şeker kamışı melası ev kullanımına uygun olup siyah melas adı da verilir. Şeker pancarı melası daha çok endüstiride kullanılır.  Ekmek mayası yapımında veya çeşitli mayalandırmalar için de kullanılır.