Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Mercanköşk

Origanum olarak da bilinir. Akdeniz havzası bitkisidir. Çeşitli türleri ülkemizde Trakya, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yabani olarak yetişir. Çalı görünümlü, hoş kokulu çok yıllık bir bitkidir. Koyu yeşil yaprakları kekik gibi kokar. Her türlü et yemeğinde, fırında balık yemeklerinde, sebzelerde, salatalarda kullanılır. Sirkeli soslara eklenir. Mercanköşk bitkisinden; mercanköşk çayı, mercanköşk yağı, esanslar, parfümler üretilir. Ayrıca içeriğindeki tane ve uçucu yağların zenginliğiyle çok çeşitli ilaçlarda kullanılır. Uygun şartlarda kurutulan Mercanköşk, ağzı kapalı cam bir kavanozda, loş, serin ve kuru bir ortamda saklanıldığında ömrü 1 yıldır. Halk arasında mide ve bağırsak ile ilgili problemlerde kullanılır.