Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Mercimek

Baklagillerden, tarımı yapılan otsu bir bitki ve bu bitkinin, değerli bir besin maddesi olarak kullanılan kırmızı ya da yeşil, küçük, yuvarlak ve yassıca tohumu. Besin değeri ve kalori değeri oldukça yüksektir. Fosfor, demir ve B vitaminleri açısından zengindir. Kuru fasulye gibi pişirilir ama suda bekletilmez. Sarı ve kırmızı olanından ağırlıklı olarak çorba yapılır. Mercimek köftesi ince bulgur eklenerek hazırlanır. Yeşil mercimek kullanılırken önceden hafifçe haşlanarak siyah suyu çıkarılır ve bu su dökülür. Yeşilinden kıymalı, hamurlu, zeytinyağlı olmak üzere çeşitli yemekler yapılır. Ayrıca haşlanmışı çeşitli salatalarda kullanılır.