Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Mikrodalga Fırın

Mikrodalga fırınlar radyo dalgaları ile çalışırlar. Bu dalgalar sayesinde ısıtılması veya çözdürülmesi istenen besindeki su molekülleri sallanır. Özel olarak belirlenmiş bir titreşim sıklığındaki radyo dalgaları su moleküllerini artan bir şekilde sallandığı zaman, atomsal seviyede titreşim başlar ve ısı üretilir.Fırındaki besini pişiren de bu ısıdır. Besindeki bütün moleküller aynı anda titreşip ısı ürettiği için mikrodalga fırındaki besin, ısının besinin dış yüzeyinden yavaşça içine doğru sızan geleneksel fırınlardaki besinlere veya pişirme yöntemlerine göre daha hızlı pişer.