Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Miso

Japon mutfağına özgü soya fasulyesi, pirinç veya arpanın, deniz tuzu ve bir çeşit mantar ile fermantasyonu ile elde edilen bir hamurdur. Miso yapımında arpa, darı, pirinç, çavdar, buğday ve diğer tahıllar da kullanılır. Japon mutfağında, genel olarak miso kullanılarak çorba yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, miso ile örneğin; soya peyniri, pirinç, sebze, mantar ve balık kullanılarak yapılan birçok yemek de vardır.