Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Mısır

Nişasta açısından zengin, beyaz, sarı veya kızıl tanecikli bir koçan üzerinde taneler halinde bulunan tahıl. Amerika kıtası kökenlidir. Un haline getirilip polenta gibi lapası kullanılmıştır. Günümüzde çok amaçlı olarak birçok alanda kullanılmaktadır. Nişastası, irmiği, tanesi, yağı ve elde edilen şekeri ile gıda sanayinde önemli bir yeri vardır. Ayrıca bir cinsinin ısı ile patlatılması ile atıştırmalık, çerezlik patlamış mısır tüketimi de yaygındır. Unundan ekmekçilik sektöründe, kreplerde, galetalarda, pastacılıkta yararlanılır. Yoğunlaştırıcı, katılaştırıcı etkisi ile sütlü tatlıların yapımında kullanıldığı gibi bazı çeşitleri bira yapımında kullanılır. Mısır koçanları kabuklarından sıyrılarak haşlanır ve tuz ile birlikte yenir veya közde pişirilerek kebap yapılır. Haşlanmışı veya konservesi yemeklere, salatalara eklenir. Ayrıca küçük bir cinsinden turşu yapılır. İrmiği ve unu; et ve balıkların kızartılması sırasında kaplama malzemesi olarak kullanılır.