Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Muz

 

Ağacı tropikal bölgelerde yetişir. Bu ağacın meyvesinin kabukları sarı, içi beyaz ve meyvesi oldukça tatlıdır, kendine has aroması ve lezzeti vardır. Çiğ olarak tüketilen çeşidinin yanı sıra pişirilerek de tüketilen bir çeşidi vardır. Çiğ olanlar meyve gibi tüketilirler veya tatlılarda kullanılır. Potasyum, A, C ve K vitaminleri açısından zengindir. Pişen cinsi sebze gibi düşünmek gerekir. Bu cinsin nişasta oranı daha çok olup şeker oranı düşüktür. Pişebilen cins diğerine göre daha kalın ve uzundur. Yahnisi, kızartması, püresi yapılır. Yemeklerin yanında garnitür gibi servis edilir.