Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Nane

Çay olarak da tüketilen bu bitkinin tazesi ve kurusu içeceklere aroma vermek için kullanılmasının yanı sıra soslara, cacığa, etlere, köftelere, kebaplara, çikolatalara, yemeklere, çorbalara kullanılır. Ballıbabagillerden, nemli yerlerde yetişen, değerli bir bitki olması dolayısıyla bahçelerde de yetiştirilen, yaprakları sapsız, çiçekleri beyaz ya da menekşe renginde, ıtırlı, küçük, otsu bir bitkidir. Özellikle hazımsızlıkta demlenerek tüketilir.