Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Nar

İçinde küçük çekirdekleri ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşmuş, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen bir meyve. Suyu doğrudan meyve suyu olarak tüketildiği gibi suyu ve taneleri salatalara eklenir. Yine suyundan nar ekşisi denilen bir sos hazırlanıp salata ve yemeklerde kullanılır. Tatlı olarak suyundan jöle, tatlı soslar, pelteler yapılır, taneleri süsleme amacı ile kullanılır. Ayrıca kokteyller için granadin olarak adlandırılan nar şurubu da birçok içeceğe lezzet vermek amacıyla kullanılmaktadır.