Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Nişasta

Birçok bitkinin kökyumrusunda, tohumunda, kökünde veya saplarında bulunan karbonhidrat. Sıvı ile birlikte şişer ve kıvam alır, jelleşir. Bu özelliği ile yemeklere, tatlılara, çorbalara kıvam ve yoğunluk vermek amacı ile kullanılır.