Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Pastörizasyon

Gıda maddelerinin uzun süre saklanabilmesi için geliştirilen bir yöntemdir. Gıda maddesi çok kısa bir süre 65-85 derece aralığında ısıtlıp hemen soğutulur. Bu yöntemde lezzet kaybı olmadan patojenler ve bozulmadan sorumlu olacak olan bazı mikroorganizmalar yok edilir.