Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Pembeleştirmek

Genellikle tencere yemeklerinde kullanılacak olan doğranmış soğana ait; ön pişirme işlemi sırasında kullanılan genel deyimdir. Bu işlemde doğranmış soğanlar ısıtılmış yağ içerisinde pişirilirler. Aslında renkleri pembeden çok sarıya döner. Dirilikleri kaybolur, sularını salıp tekrar çekerler. Daha sonra diğer malzemeler eklenir. Pembeleşme deyimi fırında pişen diğer ürünler için de kullanılır. Örneğin; kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilmesi gibi ya da pizzadaki peynirin pembeleşmesi gibi..