Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Peşmelba

Yemekten sonra sunulan bir tatlıdır. Komposto olarak hazırlanmış şeftalilerin üzerine vanilyalı dondurma, onun da üzerine frambuaz marmeladı, krema ya da başka süslemelerle sunulur. 1800'lü yılların sonunda Londra'da Savoy otelinin ünlü Fransız başaşçısı Auguste Escoffier dondurmayı çok seven ancak ses tellerine zararlı verebileceği endişesiyle yiyemeyen meşhur Soprano Nellie Melba için dondurmanın soğukluğunu krema, şeftali, frambuaz sos ile yumuşatarak muhteşem bir tatlı hazırlamış ve buna sanatçının adını vermiş, çok popüler olacak bu kupu "Peche Melba" olarak isimlendirmiştir.