Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Pestil

İnce tabaka olarak kurutulmuş meyve ezmesi veya peltesine verilen isimdir. Üzüm, dut, erik, kayısı gibi meyveler ezilip suları çıkarıldıktan sonra kaynatılır ve içerlerine %5-10 oranında nişasta eklenir. Bu koyu karışım ; özel beyaz bezler üzerine yayılıp güneşte kurutulur ve daha sonra bezden ayrılıp yapışmaması için aralarına nişasta serpilerek katlanır ve kapalı yerlerde, özel sandıklarında, bez bohçalarda kuruyup katılaşmayacak şekilde muhafaza edilir. Tüketilirken içerisine küçük parçalar koparılıp içlerine ceviz konup sarılıp yenir. Bazı yörelerde şeritler halinde kesilip tereyağda kızartılıp tüketilir. Hoşaflarda kullanılır.