Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Pide

Mayalı hamurdan yapılan yassı, nispeten ince bir ekmektir. Ramazan aylarında çok tüketilir. Ayrıca içerisine harçlar konularak hazırlanan kıymalı, peynirli, otlu, tahinli gibi çeşitleri olan kendine özgü elips bir yapı verilen, çeşidine göre açık ya da kapalı olarak fırında pişirilen Türk Mutfağına ait bir hamur işi çeşidinin adıdır.