Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Pie

Tart ya da turta da denebilir. , Yuvarlak veya dikdörtgen şekildeki, kenarları yüksek bir kalıp içindeki hamur tabanın üzerine tatlı veya tuzlu malzeme döşenerek ve fırında pişirlilerek hazırlanır. Üzerindeki malzeme et, sebze veya meyveden oluşabilir. Ara katmana tatlı veya tuzlu olması durumuna göre krema veya beşamel sos gibi tutucu bir malzeme eklenir. Pie; daha çok kapalı yani malzemelerin iki hamur arasıda veya üst hamurun şekli verilerek yerleştirilmesi ile hazırlanırlar.