Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Pişmiş Toprak Kap

Topraktan yapılmış; yemek pişirmek, hazırlamak ve sunmak için kullanılan kaplara verilen genel isim. Isıyı iyi iletmeyenler fırında veya közde pişirme için uygundur, sırlı olanlar kısık ateşte uzun süreli pişirme için uygun olup, direkt ateş üzerinde değil; araya ısı yayıcı eklenerek kullanılırlar. Ayrıca toprak kaplar yoğurt mayalamak, salata ve bazı yemeklerin sunumunda da kullanılırlar.