Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Piyaz Şeklinde Doğrama

Özellikle kuru soğanın çok ince bir şekilde halka halka veya yarım ay, yarım halka şeklinde doğranmasıdır. Çiğ olarak üzerine doğranmış maydanoz, pul biber, sumak serpilerek; kebapların, et yemeklerinin, lahmacunun yanına garnitür olarak verilir. Ya da bu şekilde doğranarak bazı yemeklere eklenir.