Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Profiterol

Top şeklindeki hamurun içine doldurulmuş özel krema ve üstü eritilmiş çikolata veya çikolata sos ile kaplı bir tatlıdır. Şu, şuale, pataşu olarak da adlandırılan ekler; tulumba tatlısı ve bazı şuruplu geleneksel tatlıların hazırlanması gibi hamuru hafif pişirilerek hazırlanır. Kaynayan yağ ve su içerisine ölçülü un boca edilip karıştırılarak pişirilir.  Hamur iyice ılındıktan sonra tek tek yumurta eklenip çırpılır daha sonra şekillendirilerek fırında pişirilir. Topların içi pastacı kreması veya dolgu kreması ile doldurulur. Servis sırasında üzerine çikolatalı sos dökülerek servis edilir.